Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V
Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V
Aart Sliedrecht - Horse race Mongolia V
0 Review | Review toevoegen
Aart komt aan de slot van de paardenrace aan. Het is hartje winter, 20 graden onder nul.

Verzendkosten

€ 0,00

De levertijd is

7 werkdagen

€ 199,00
Prijs per stuk
Wallmore staat voor:
product pro icon
☑︎ Gratis & verzekerd bezorgd
☑︎ Veilig betalen met iDeal, creditcard, Paypal
☑︎ Achteraf betalen met Afterpay
☑︎ Betalen in 3 termijnen zonder kosten met in3 ( 0% rente)
☑︎ 10 jaar garantie & certificaat van echtheid
☑︎ Inruilen van uw 'oude' kunst mogelijk
Aantal: 
Bestellen
 

Oplage
1/30 + 1 AP ( Artist Proof )

Classic  40 cm x 50 cm  Oplage: 1/12
Small  60 cm x 90 cm  Oplage: 1/6
Medium  90 cm x 135 cm  Oplage: 1/6
Large  120 cm x 180 cm  Oplage: 1/6


Specificaties

Fotoprint  UV Print op 4mm Dibond
Ophanging  Aluminium U-Profiel
Btw  21%
Fotovaklab  Het Beeldgebouw
Garantie  Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie


Classic Framed

Fotoprint   Exclusieve print op halfmat fotopapier
Afwerking   Zwarte houten lijst, witte passe partout, plexiglas
Ophanging   Stanshaak voor gemakkelijke bevestiging en strak aan de muur
Btw   21%
Garantie   Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie


In tegenstelling tot de westerse paardenraces, van ongeveer twee kilometer, zijn de Mongoolse paardenraces vijftien tot dertig kilometer lang. De jockeys die de paarden berijden zijn kinderen van vijf tot twaalf jaar oud. Na de overwinning worden vooral de paarden geëerd. Zij worden gezegend door ze met een beetje paardenmelk of arak (licht alcoholische, gefermenteerde paardenmelk) te besprenkelen.

Aart komt aan de slot van de paardenrace aan. Het is hartje winter 2016, 20 graden onder nul. De race wordt gehouden ten zuiden van de hoofdstad Ulaanbatar. De omstanders moedigen aan en vermaken zich met elkaar.

Paardenrennen in Mongolië is een van de drie mannelijke sporten naast boogschieten en worstelen. Mongolen voelen zich als  ‘nomaden geboren in een zadel’.
Ze zeggen ook dat het paard de beste vriend van de man is. Mongolen leren al op driejarige leeftijd paardrijden. Mongoolse paarden staan ​​bekend om hun kleine formaat, stevigheid en kracht. Ze zijn goed aangepast aan de barre weersomstandigheden in Mongolië.

Biografie
Aart Sliedrecht (1950) fotograaf en autodidact heeft eind jaren 70 de fotografie ontdekt.  Hij heeft veel ervaring opgedaan door het werken in de doka. Gestimuleerd door cursussen en masterclasses  zijn  de boeiende  kanten van de fotografie ontdekt. Ed van der Elsken,Henry Cartier Bresson en Ansel Adams waren zijn lichtende voorbeelden. De overgang naar de digitale wereld betekende het opnieuw uitvinden van de fotografie. Hij koos ervoor het zo eenvoudig mogelijk te houden. De techniek is ondergeschikt aan het beeld.
Hij fotografeert graag op straat in een grote stad. Hij laat de beelden op zich af komen. Het kan een bepaalde sfeer zijn die hem treft, of bepaalde tegenstrijdige combinaties, danwel merkwaardige schaduwen of onverwachte emotie. Hij kiest bij voorkeur voor zwart wit beelden. De abstractie is groter en het dwingt je tot de kern te komen. Zo is hij steeds op zoek naar beelden die treffen, die herkenning geven en tot nadenken stemmen.
  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.