Friso Spoelstra - Devils & Demons II
0 Reviews | Review toevoegen

Bestel nu en ontvang het boek Devils & Angels, Ritual Feasts in Europe cadeau.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 399,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Limited Edition
Oplage 200 

Small  90 cm x 60 cm  Oplage: 100 
Medium   135 cm x 90 cm  Oplage:  60
Large  180 cm x 120 cm   Oplage:  40


Specificaties

Fotoprint  Fine art print op 5 mm acrylglas 
Afwerking  Achterzijde afgewerkt met zwart blockout vinyl
Ophanging   Aluminium U-profiel
Btw  21%
Garantie  Geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie 


Voor het project Devils & Angels, Ritual Feasts in Europe reisde Friso door Europa op zoek naar rituele feesten.  In totaal heeft hij veertien jaar gewerkt aan het verzamelen van beelden van deze gevarieerde bijeenkomsten. 
Deze heeft  hij gefotografeerd en gefilmd in 15 verschillende Europese landen. Een selectie van deze beelden is samengesteld in zijn gelijknamige fotoboek, uitgegeven door Lecturis. 

Deze foto's en films gaan over meer dan de feesten alleen. In ons eigen Europa bevinden zich parallelle werelden die terug gaan in de tijd, die uitstijgen boven de gezamenlijke politiek van Brussel en de werkelijkheid waarin we leven. 
Onder de oppervlakte van een wereld vol van razendsnelle verbindingen en digitale media proberen enkele geïsoleerde dorpen en gehuchten hun identiteit te bewaren.

Devils & Angels brengt verhalen samen die de unieke individualiteit van deze Europese gemeenschappen laat zien, evenals verrassende overeenkomsten. Daarin laat deze serie verbinding zien tussen verschillende culturen over het hele continent.

De oorsprong van deze feesten gaan ver terug, waarschijnlijk zijn dit erfenissen uit voor-Christelijke en pre-islamitische tijden. Steeds is er een zelfde patroon te ontdekken: de vernieuwing van het leven, de vruchtbaarheid, ons pact met de dieren en de band  met de natuur, van wie we steeds meer vervreemd raken. 
En altijd speelt het zich af op afgelegen, geïsoleerde plekken in Europa, hoog in de bergen, op eilanden, of in ooit ondoordringbare bossen gelegen. 
Hoe onze voorouders leefden, dachten en deden dragen wij klaarblijkelijk ergens nog altijd met ons mee. Het zit in de bedrading van ons menselijk brein, aangelegd in de prehistorie. 

Deze 3 foto's die onze curatoren hebben geselecteerd zijn gemaakt in de Roemeense provincie Moldavië. 
Daar wordt het nieuwe jaar ingeluid door de Geit, de Beer en de voorouders.

Biografie
Friso Spoelstra is documentaire foto- en videograaf uit Amsterdam. 
Na zijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam werkt hij als freelance fotograaf voor Nederlandse dagbladen en tijdschriften. 
Maar waar zijn hart ligt, is verhalen vertellen door middel van lange termijn projecten. Hierop ligt nu zijn focus.

Publicaties
Zijn werk wordt regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland en is gepubliceerd in tal van internationale media zoals National Geographic, GEO-Magazine, The Guardian en vele anderen. 
Als freelance fotograaf is hij aangesloten bij fotoagentschap Hollandse Hoogte.

Friso heeft twee boeken uitgegegeven:
Boat People Of Amsterdam (uitgever Lemniscaat)
Devils & Angels, Ritual Feasts in Europe (uitgever Lecturis).

 

 


 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.