Jef Peeters - Cooling Tower
0 Reviews | Review toevoegen

De bouw van deze koeltoren werd gestart in 1921 en maakte deel uit van een van de grootste kolengestookte elektriciteitscentrales in België.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 199,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Oplage
1/30 + 1 AP ( Artist Proof )

Classic  40 cm x 50 cm  Oplage: 1/12
Small  60 cm x 90 cm  Oplage: 1/6
Medium  90 cm x 135 cm  Oplage: 1/6
Large  120 cm x 180 cm  Oplage: 1/6


Specificaties

Fotoprint UV Print op 4mm Dibond
Ophanging Aluminium U-Profiel
Btw 21%
Fotovaklab Het Beeldgebouw
Garantie Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie


Classic Framed

Fotoprint Exclusieve print op halfmat fotopapier
Afwerking  Zwarte houten lijst, witte passe partout, plexiglas
Ophanging  Stanshaak voor gemakkelijke bevestiging en strak aan de muur
Btw   21%
Garantie  Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie


Cooling Tower
De bouw van deze koeltoren werd gestart in 1921 en maakte deel uit van een van de grootste kolengestookte elektriciteitscentrales in België. Er werd water in de koeltoren gelaten waar het werd gekoeld door de wind die vanuit de portalen in de voet van de toren naar binnen vloog, en golvende kolommen met hete lucht vrijgaf. Tegen 1977 waren de centrale en de massieve toren de belangrijkste energiebron in het gebied. Na jaren van dienst, bleek uit een rapport dat de bijhorende elektriciteitscentrale verantwoordelijk was voor 10% van de totale CO2-uitstoot in België. Hierdoor kreeg de centrale veel negatieve aandacht en werd deze in 2007 gesloten.

Begin 2016 werd de koeltoren gebruikt als set tijdens de filmopnames van “De Premier”.


Biografie
Toen de leraren op school hem vroegen wat hij later wilde worden, werd het antwoord 'ontdekkingsreiziger' niet serieus genomen. Ze lachten, want alle landen en zeeën werden al een hele tijd geleden ontdekt. "Het lijkt erop dat je iets anders zult moeten zoeken", was hun advies.

Al tien jaar bewijst Jef Peeters, urban explorer, het tegenovergestelde. Reizend met een fascinatie voor indrukwekkende architectuur en vergane glorie, zoekt hij naar verlaten en vergeten plekken om te worden herontdekt. Door zijn bekoring voor het vergankelijke gaat hij steeds op zoek naar openbare locaties die vroeger druk bezocht werden, maar niet langer voor publiek toegankelijk zijn. De plaatsen die hij verkent zijn vaak hevig aangetast door de tand des tijds. En net daar, waar de menselijke bedrijvigheid tot stilstand is gekomen en overwoekerde natuur terug de bovenhand neemt, vindt hij een pure schoonheid terug. De sfeer, de ziel en de vergeten verhalen die er uitgeademd worden, probeert hij te vertalen naar sprekende beelden.
Na een periode van intense avonturen heeft hij een zeer unieke en gevarieerde fotocollectie verzameld, klaar om door jou ontdekt te worden. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.