Jef Peeters - The Show Must Go On
0 Reviews | Review toevoegen

In de periode dat deze plek een muzieklocatie was, speelden er heel wat beroemde bands, zoals Slayer, Metallica, the Dead Kennedys, R.E.M, Stevie Ray Vaughan en Motörhead.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 399,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Limited Edition
Oplage 200 

Small  90 cm x 60 cm  Oplage: 100 
Medium   135 cm x 90 cm  Oplage:  60
Large  180 cm x 120 cm   Oplage:  40


Specificaties

Fotoprint  Fine art print op 5 mm acrylglas 
Afwerking  Achterzijde afgewerkt met zwart blockout vinyl
Ophanging   Aluminium U-profiel
Btw  21%
Garantie  Geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie 


Show must go on
Dit theater ontworpen in de Spaanse gotische stijl met 1.900 stoelen opende in 1927 voor het eerst haar deuren. Oorspronkelijk vonden er zowel filmvoorstellingen, als vaudeville plaats. In 1976 werd het onder leiding van een nieuwe eigenaar gebruikt als “second run theater”, zodat alle amerikanen er van cultuur konden genieten. Begin jaren ‘80 werd er gestart met het organiseren van muziekoptredens, voornamelijk van rock-'n-roll en heavy metal.

In de periode dat deze plek een muzieklocatie was, speelden er heel wat beroemde bands, zoals Slayer, Metallica, the Dead Kennedys, R.E.M, Stevie Ray Vaughan en Motörhead. Tijdens een optreden van Motörhead was de muziek zo luid dat het plafond barstte en gips op de menigte regende. De elektriciteit moest worden uitgeschakeld om de band te doen stoppen met spelen.
Dit was tevens ook het laatste optreden dat er plaatsvond. Kort daarna sprak de rechtbank een vonnis uit tot sluiting omwille van de slechte staat van het gebouw, en klachten vanuit de buurt.

Biografie
Toen de leraren op school hem vroegen wat hij later wilde worden, werd het antwoord 'ontdekkingsreiziger' niet serieus genomen. Ze lachten, want alle landen en zeeën werden al een hele tijd geleden ontdekt. "Het lijkt erop dat je iets anders zult moeten zoeken", was hun advies.

Al tien jaar bewijst Jef Peeters, urban explorer, het tegenovergestelde. Reizend met een fascinatie voor indrukwekkende architectuur en vergane glorie, zoekt hij naar verlaten en vergeten plekken om te worden herontdekt. Door zijn bekoring voor het vergankelijke gaat hij steeds op zoek naar openbare locaties die vroeger druk bezocht werden, maar niet langer voor publiek toegankelijk zijn. De plaatsen die hij verkent zijn vaak hevig aangetast door de tand des tijds. En net daar, waar de menselijke bedrijvigheid tot stilstand is gekomen en overwoekerde natuur terug de bovenhand neemt, vindt hij een pure schoonheid terug. De sfeer, de ziel en de vergeten verhalen die er uitgeademd worden, probeert hij te vertalen naar sprekende beelden.
Na een periode van intense avonturen heeft hij een zeer unieke en gevarieerde fotocollectie verzameld, klaar om door jou ontdekt te worden. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.