Peter van de Wijngaart is altijd op zoek naar sporen van menselijke interactie. Peter woont en werkt sinds 1995 in Amsterdam, de stad waar hij zijn opleiding kreeg als kunstenaar en waar hij zich thuis voelt.

Peter verzamelt grofvuil op straat in zijn buurt en bouwde daar op straat kamertjes mee. Langs Nederlandse wegen maakte hij dromerige beelden van bermmonumenten en hij ging naar New York om het leven in deze stad (zijn tweede thuis) vast te leggen in New York Minutes welke zijn gepubliceerd als boek. Meer recent is hij haarelastiekjes gaan verzamelen die hij op straat vindt voor zijn project Without brushing my hair.

Ook zelf laat Peter zijn sporen na in de openbare ruimte. Hij verliest knikkers en de foto's hiervan beschouwt hij als het dagboek van zijn leven. De plekken waar hij is geweest, de momenten die belangrijk voor hem zijn. In het Engels betekend 'to lose your marbles' dat je raar doet. Peter heeft in de afgelopen jaren over de hele wereld al vele honderden knikkers verloren.

Peter exposeert nationaal en internationaal en publiceerde het boek " New York Minutes".Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.