Rogier Alleblas - Man op Ladder
0 Reviews | Review toevoegen

Foto bewerkt met olieverf. Als unica verkrijgbaar in de Wallmore One & Only Collectie. Deze collectie bestaat uitsluitend uit fotokunst waarvan er slechts 1 vervaardigd wordt.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 2.200,00
Prijs per stuk

 

Wallmore staat voor:
product pro icon
☑︎ Gratis & verzekerd bezorgd
☑︎ Veilig betalen met iDeal, creditcard, Paypal
☑︎ Achteraf betalen met Afterpay
☑︎ Betalen in 3 termijnen zonder kosten met in3 ( 0% rente)
☑︎ 10 jaar garantie & certificaat van echtheid
☑︎ Inruilen van uw 'oude' kunst mogelijk 
Aantal: 
Bestellen

Oplage
1/1 

The One & Only   60 cm x 80 cm  Oplage: 1/1


Specificaties

Fotoprint   UV Print op 4mm Dibond bewerkt door de kunstenaar
Ophanging   Aluminium U-Profiel
Btw   9%
Fotovaklab   Het Beeldgebouw
Garantie   Hand gesigneerd, bewerkt door de kunstenaar, met certificaat van echtheid, 10 jaar  garantie


Biografie
Rogier Alleblas fotografeert zijn vrije werk nog steeds met een camera met film. Ontwikkelen, afdrukken in de donkere kamer en dan de 'analoge silverprint' beschilderen met olieverf. Iedere foto wordt daarmee uniek, er is geen tweede van. Hij noemt zichzelf van het gebruik van deze technieken een 'fotograaf in een overall'.

Rogier Alleblas(1969)  studeerde in 1993 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Al in 1988 exposeerde hij als jongeling in een galerie.  Na zijn stage bij Erwin Olaf werkte Alleblas bij de fotograaf kunstenaar Teun Hocks. Bij Erwin Olaf leerde hij hoe je een foto moet ‘regiseren’ en hoe je met mensen om moet gaan, die je wilt fotograferen. Bij Teun leerde hij het anekdotische verhaal in één foto zo suggestief mogelijk te vertellen.

Studio
In zijn studiofoto's is Alleblas bijna altijd zijn eigen model. Het voordeel dat je steeds jezelf fotografeert is dat je niemand hoeft te regisseren. Tijdens het fotograferen is Rogier het eenkoppige publiek en de toneelspeler tegelijk.

Man op Ladder
We zien in Rogier's werk foto’s die zijn beschilderd met olieverf. Op veel van de foto’s is een figuur, een mannetje te zien dat worstelt met zijn omgeving.
De ene keer hangt hij aan een paal in het water, op de volgende foto staat hij -niet gekleed- met een grote tas in zijn hand en kijkt om. Wat ziet hij? Waar gaat hij naar toe?
De foto’s van Alleblas roepen vragen op. Persoonlijke vragen, maar ook vragen die te maken hebben met de stand van zaken in de wereld. Water speelt een belangrijke rol in de surrealistische beelden.
Het veranderende milieu, de stijgende waterspiegel en milieurampen worden op de foto’s verbeeld, het lijkt of de aarde de wereld weer terug verovert op de mens. Toch zijn de foto’s ook grappig, dat maakt de beelden gelaagd en komt de ernstige boodschap op een ontspannen manier aan.

Speciaal voor de Walmore One & Only Collectie vervaardigde Rogier 'Man op Ladder'.  Verkrijgbaar als unica dus exclusiever dan dit gaat het niet worden. Word jij de eigenaar van dit unieke kunstwerk?

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.