Samuel Noordzij - Strahov Library #01
Reviews | Review toevoegen

De Strahov Library in Praag behoort tot de categorie fotogenieke objecten. Het is Samuel Noordzij gelukt om de ware schoonheid voor eeuwig vast te leggen.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 399,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Limited Edition
Oplage 200 

Small  90 cm x 60 cm  Oplage: 100 
Medium   135 cm x 90 cm  Oplage:  60
Large  180 cm x 120 cm   Oplage:  40


Specificaties

Fotoprint  Fine art print op 5 mm acrylglas 
Afwerking  Achterzijde afgewerkt met zwart blockout vinyl
Ophanging   Aluminium U-profiel
Btw  21%
Garantie  Geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie 


Het Strahov klooster in Praag is vooral beroemd vanwege de imposante bibliotheek. De filosofische zaal van de Strahov bibliotheek herbergt historische boeken in barokke plafondhoge kasten. De theologische zaal omvat voornamelijk bijbels. De plafondbeschildering van de Strahov bibliotheek toont Mozes met de tafelen der wet en de apostel Paulus predikend voor een altaar. Zeventiende eeuwse fresco's op de muren laten zien hoe het bestuderen van Gods woord leidt tot wijsheid. In het midden van de zaal pronken Nederlandse globes, ook uit de zeventiende eeuw.

Het Strahov klooster werd in de twaalfde eeuw gesticht door de Orde der Norbertijnen. Toen het communisme alle uitingen van religie verbood, werd het klooster als literatuurmuseum in gebruik genomen. Na de val van het communisme in 1989 keerden de Norbertijnen terug naar Praag. 

Het beroemdste en tevens oudste manuscript in de bibliotheek is de in edelstenen gevatte Strahov evangelieën. Het duplicaat dat in de gang tentoongesteld wordt is minstens even indrukwekkend als het origineel. Naast het evangelie staan in glazen vitrines een serie boeken over Tsjechische bomen. Het originele hiervan is dat de rug van ieder boek van boomschors is gemaakt. 

De Strahov Library behoort tot de categorie fotogenieke objecten. Het is Samuel Noordzij gelukt om de ware schoonheid voor eeuwig vast te leggen.

Het werk van Samuel Noordzij is exclusief verkrijgbaar bij Wallmore en ons curatie team selecteerde uit zijn collectie de mooiste foto’s uit de Asaro- en Strahov Library serie.


  

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews