Wim van den Berg - Jan van Duikeren
0 Reviews | Review toevoegen

Zwart-wit en tijdloos. Feel the jazz.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 399,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Limited Edition
Oplage 200 

Small  90 cm x 60 cm  Oplage: 100 
Medium   135 cm x 90 cm  Oplage:  60
Large  180 cm x 120 cm   Oplage:  40


Specificaties

Fotoprint  Fine art print op 5 mm acrylglas 
Afwerking  Achterzijde afgewerkt met zwart blockout vinyl
Ophanging   Aluminium U-profiel
Btw  21%
Garantie  Geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie 


De foto’s die zijn gemaakt voor het beroemde platenlabel Blue Note zoals bijvoorbeeld door Francis Wolff en Jimmy Katz maken een enorme indruk op Wim. Ze zijn in zwart-wit, tijdloos en stralen een soort van onbevangenheid en rust uit.

Hij probeert met deze fotoreeks een sfeer op te roepen die doet denken aan de jazzfoto’s die we allemaal zo goed kennnen uit de jaren 50-60 van de vorige eeuw.  

Jan van Duikeren (1975), trompettist, behoort met zijn onderscheidende sound en energieke en lyrische aanpak tot een nieuwe generatie prominente muzikanten in de Nederlandse jazzscene. Zijn uitgebreide muzikale interesses en uitstekende veelzijdigheid hebben gezorgd voor zijn succes als een veelgevraagde solo-speler en bijman. Deze populariteit heeft hem een ​​indrukwekkende reeks muzikale uitjes bezorgd met toonaangevende artiesten en bands die vrijwel alle muziekgenres vertegenwoordigen.

De lijst van muzikale artiesten waarmee hij samenwerkte omvat Candy Dulfer,
James Carter, Paul Weller, Dr. John, Dr. Lonnie Smith, Christian Mc Bride, Joe Jackson, Arturo Sandoval, Joe Bonamassa, Katie Melua, Trijntje Oosterhuis, Sheila E, Gare du Nord, Metropole Orchestra, Leon Ware, Diana Ross, Peter Maffay, The Four Tops, Lionel Richie, New Cool Collective, Temptations, Paul Young, Bob Brookmeyer, om er maar een paar te noemen. ( Bron: www.janvanduikeren.nl)

'Het ongemerkt benaderen van de muzikanten en het vastleggen van de emotie op het juiste moment is een zaak van geduld en een beetje geluk.'

-Wim van den Berg-


Biografie
Wim van den Berg (1960) is een Schiedamse fotograaf die midden jaren zeventig vorige eeuw is begonnen met fotograferen. Van zijn eerst verdiende vakantiegeld kocht hij een Olympus OM1 om in het begin voornamelijk natuurfoto’s te maken.

Wim werkt voornamelijk in zwart-wit omdat compositie en lichtval dan meer de nadruk krijgen dan bij kleur.
In zijn fotografie heeft hij een eigen stijl ontwikkeld met oog voor details. Ook als hij werkt voor opdrachtgevers probeert hij deze stijl vast te houden om zich te onderscheiden van anderen.
Bij het werken in opdracht hecht hij veel waarde aan hetgeen de opdrachtgever over wil brengen met de fotografie en besteed hieraan veel aandacht.

 

 


 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.