Nienke Wind - The Last Things On My Mind I
0 Reviews | Review toevoegen

In een wereld vol wonderen en sprookjesachtige taferelen neemt Nienke Wind de kijker mee naar haar beleving van deze wereld.

Verzendkosten

€ 0,00 

€ 99,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Limited Edition
Oplage 200 

Classic framed  50 cm x 40 cm  # 100
Small  60 cm x 90 cm  # 50
Medium  135 cm x 90 cm  # 30
Large  180 cm x 120 cm   # 20


Specificaties

Fotoprint  Fine art print op 5 mm acrylglas 
Afwerking  Achterzijde afgewerkt met zwart blockout vinyl
Ophanging   Aluminium U-profiel of Ophangplaat met afstandhouders (&C Actie)
Btw  21%
Garantie  Geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie 


De Classic framed is een inktjet fotoprint op proline mat papier.
Voorzien van zwarte houten lijst met passe-partout, plexiglas en ophangsysteem.


Biografie
In een wereld vol wonderen en sprookjesachtige taferelen neemt Nienke Wind de kijker mee naar haar beleving van deze wereld. De beleving van een beeld kan in een fractie van een seconde zitten; men neemt een beeld in zich op, maar die ene seconde moet pakkend zijn en je meenemen in een geheel nieuwe wereld. De meisjesachtige onschuld gecombineerd met een bepaalde vorm van imperfectie is waar Nienke naar zoekt. ‘Een beeld moet wat vertellen, het moet je meenemen en raken, voor iedereen is dat weer anders’. Esthetiek in imperfectie. De beelden van Nienke doen dromerig aan maar verwijzen wel degelijk naar het hier en nu. Het eeuwige verlangen naar esthetiek in de imperfectie is dat wat de beelden maakt tot wat ze zijn. Het onderzoek naar esthetiek staat centraal, de ongetemde droom, het onderzoek naar het dierlijke in de mens, rauw en tegelijkertijd zacht. Juist door deze andere benadering van de modefotografie werd ze meerdere malen onderscheiden, de foto’s kloppen niet door een bepaalde vorm van imperfectie waar Nienke haar voorkeur ligt, ‘ een prachtig esthetisch beeld maar toch roept het vragen op, dat is waar ik naar streef’.

Na het afronden van de kunstacademie Minerva in Groningen in 2003 heeft Nienke voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt, van tijdschriften tot reclamebureaus tot aan modeontwerpers die haar prezen voor haar andere benadering van de modefotografie. Na de kunstacademie heeft Nienke een studie Filmwetenschappen aan de universiteit gedaan om beeld meer wetenschappelijk te kunnen benaderen. Door haar andere benadering van de modefotografie kreeg ze diverse nominaties en prijzen vanuit de modewereld. Daarna heeft Nienke zich voornamelijk gestort op het maken van fotografische documentaires waarin ze de wereld om zich heen op een verhalende wijze vastlegde aan de hand van sociale thema’s in India, New York en Barcelona. Toch bleef de liefde voor het modische en de drang de wereld om haar heen op haar eigen wijze vast te leggen trekken. Door uiteindelijk nog een studie ‘Modedesign’ aan Academie Artemis af te ronden heeft ze haar liefde voor het modische in combinatie met de fotografie weer opgepakt.

Nienke geeft inmiddels al 10 jaar les op de Fotoacademie en is sinds 2015 docent bij Academie Artemis te Amsterdam, hier geeft ze les in Fotostyling, kunstgeschiedenis en fotografie. Nienke werkt zowel in opdracht en maakt vrij werk waar ze mee exposeert bij onder ander Qlick Gallery te Amsterdam. Daarnaast werkt ze voor Happy on Friday, www.happyonfriday.nl en staat veel van haar werk op Vogue Italia, www.vogue.it en Damaged Magazine, www.damagedmagazine.com.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.