Vivian-Camphuijsen
' In het kort is fotografie voor mij een grote ontdekkingstocht waar ik nog lang niet klaar mee ben. Mijn vrije werk reflecteert wie ik ben en deze ontdekkingstocht is nog volop in gang, dus ook de ontdekkingstocht naar wie ik als fotograaf ben zal zich blijven ontwikkelen.'


Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility

Vivian Camphuijsen - If God was a She

De vrijwerk series die Vivian maakt zijn geïnspireerd op gebeurtenissen uit haar eigen leven of verschillende fascinaties die zij heeft.

199,00

Vivian Camphuijsen

Het is voor Vivian nooit een bewuste keuze geweest om zich als fotograaf met mode bezig te houden. Sterker nog, gezien haar achtergrond in oorlogsrecht, dacht zij aan het begin van haar studietijd aan de fotoacademie dat ze documentaire fotograaf wilde worden.

Al snel kwam ze er achter dat ze eigenlijk fotografie nodig had om te ontsnappen in een wereld waarin zij haar eigen gedachten kan manifesteren, haar eigen verdriet te verwerken of haar eigen fascinaties te verbeelden. 

Omdat modefotografe haar toegang zou geven tot ingrediënten zoals styling, modellen, make-up en haar, waarmee zij haar eigen verhaal kan vertellen, heeft dit uiteindelijk geleid tot deze richting.

Het geeft Vivian mogelijkheden tot het vrijelijk kunnen spelen en experimenten in samenwerking met een team. Het geeft haar een ruimte om te creëren zonder beperkingen. Het vrije werk wat zij maakt, gebeurt eigenlijk altijd met één vast team van stylist en make-up artiest. 

Hoewel modefotografie soms niet als een persoonlijke vorm van fotografie wordt gezien, is het voor haar (en met haar heel veel andere fotografen) wel degelijk een manier om persoonlijke verlangens of sociale thema’s die de fotograaf bezig houdt te manifesteren. 

De vrijwerk series die zij maakt, zijn altijd geïnspireerd op gebeurtenissen uit haar eigen leven of verschillende fascinaties die zij heeft. Dit is terug te zien in locaties, modellen of subtiele verwijzingen naar deze gebeurtenissen. Hoewel haar persoonlijke uitgangspunt wat haar betreft niet meteen zichtbaar hoeft te zijn voor de kijker, geeft het haar een houvast in haar werk. Ze komt daarmee in een bepaalde focus en kan beter doelgericht een serie creëren. Naast het persoonlijke aspect speelt esthetiek een grote rol in haar werk. Omdat fotografie voor Vivian een ontsnapping naar een andere wereld is, is dit ook een wereld waarin zij vaak naar schoonheid zoek.

' In het kort is fotografie voor mij een grote ontdekkingstocht waar ik nog lang niet klaar mee ben. Mijn vrije werk reflecteert wie ik ben en deze ontdekkingstocht is nog volop in gang, dus ook de ontdekkingstocht naar wie ik als fotograaf ben zal zich blijven ontwikkelen.'

 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies