Hugo Lingeman - Bo Kaap 05
0 Reviews | Review toevoegen

Nog nooit zag Hugo zo’n kleurrijke wijk als Bo Kaap, tegen de heuvels van Signal Hill gebouwd, net boven het centrum van Kaapstad.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 199,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Oplage
1/30 + 1 AP ( Artist Proof )

Classic  40 cm x 50 cm  Oplage: 1/12
Small  60 cm x 90 cm  Oplage: 1/6
Medium  90 cm x 135 cm  Oplage: 1/6
Large  120 cm x 180 cm  Oplage: 1/6


Specificaties

Fotoprint  UV Print op 4mm Dibond
Ophanging  Aluminium U-Profiel
Btw  21%
Fotovaklab  Het Beeldgebouw
Garantie  Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie


Classic Framed

Fotoprint   Exclusieve print op halfmat fotopapier
Afwerking   Zwarte houten lijst, witte passe partout, plexiglas
Ophanging   Stanshaak voor gemakkelijke bevestiging en strak aan de muur
Btw   21%
Garantie   Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie


Zuid Afrika - Bo Kaap
Nog nooit zag Hugo zo’n kleurrijke wijk als Bo Kaap, tegen de heuvels van Signal Hill gebouwd, net boven het centrum van Kaapstad (Zuid Afrika). De inwoners van deze voornamelijk Islamitische wijk stammen af van de voormalige slaven die door de Nederlanders naar Zuid Afrika zijn gebracht. Het is niet helemaal duidelijk waar de oorsprong ligt van de veelkleurigheid. Mogelijk heeft het te maken met het afrekenen met het verleden van slavernij en apartheid. De populariteit van de wijk betekent overigens dat het niet ontkomt aan hordes toeristen en gentrificatie.

Biografie
Hugo Lingeman (1956) fotografeert al vanaf zijn vroege jeugd, maar pas sinds een paar jaar noemt het zichzelf ook fotograaf. Het omslagpunt was zijn project ‘Het is stil op straat’ waarin hij Amsterdam fotografeerde in alle stilte. Een half jaar lang zocht hij de stille momenten in de stad: in de serie zie je alleen maar lege straten, pleinen en grachten van Amsterdam, veelal ’s morgens net na zonsopgang: de lange schaduwen zijn er het bewijs van. Bij het kijken naar de zwart-wit foto’s kan je soms op het verkeerde been worden gezet: zijn dit foto’s van decennia terug, of is het hedendaags Amsterdam?

De serie kwam uit in boekvorm en een selectie was te zien in een solo-expositie in de Amstelkerk.

Al 15 jaar fotografeert Hugo de projecten van de sympathieke én zakelijke kinderhulporganisatie net4kids.nl in Ghana, Tanzania, Kenya, Nepal en India. Ook het vrijwilligerswerk dat hij doet voor pum.nl brengt hem over de hele wereld. De foto’s die wij samen met hem selecteerden voor Wallmore heeft hij recentelijk gemaakt in Zambia, Zuid Afrika en Bolivia.

Hugo studeerde een jaar aan de Fotoacademie in Amsterdam, maar koos ervoor verder weer zijn eigen weg te zoeken.
'Soms leek het er op de Academie op dat een foto pas goed was als er een dramatisch verhaal aan vast te knopen was. Maar als ik verhalen wilde vertellen, was ik wel schrijver geworden. Natuurlijk mogen de kijkers als ze dat willen hun eigen verhaal maken bij het zien van de foto’s.’

 


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.