Jeroen Swolfs - Niger Niamey
Jeroen Swolfs - Niger Niamey
0 Review | Review toevoegen
Jeroen wil met Streets of the World zijn unieke verhalen terugbrengen naar de mensen. Het dagelijkse leven - min of meer overal ter wereld - is de grootste held van het project.

Verzendkosten

€ 0,00

De levertijd is

7 werkdagen

€ 299,00
Prijs per stuk
Wallmore staat voor:
product pro icon
☑︎ Gratis & verzekerd bezorgd
☑︎ Veilig betalen met iDeal, creditcard, Paypal
☑︎ Achteraf betalen met Afterpay
☑︎ Betalen in 3 termijnen zonder kosten met in3 ( 0% rente)
☑︎ 10 jaar garantie & certificaat van echtheid
☑︎ Inruilen van uw 'oude' kunst mogelijk
Aantal: 
Bestellen
 

Limited Edition

Classic framed  50 cm x 40 cm  # 29


Specificaties

Fotoprint  Fine art fotoprint  op Proline fotopapier
Afwerking Zwarte houtenlijst + passe partout + plexiglas
Ophanging  Stanshaak
Btw  21%
Garantie  Geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie Niger // Niamey

WAAROM?
Moderne bureaucratische centra, en een brug over de Niger. Ik raak altijd gefascineerd door deze tegenstelling tussen oud en nieuw. Mensen wassen hun kleren en hun tanden in hetzelfde vuile water. Hun weerstand moet enorm zijn.

WAT?
Ik heb drie dagen gewacht om een kameel langs te zien komen. Toen er eindelijk een opdook moest ik rennen en miste hem bijna. Vraag niet waarom ik zo gefocust was op een kameel ... Voor een Hollander is het nogal ongewoon om te zien, denk ik. Gewoon een idee dat bij mij was blijven hangen.
 

Biografie
In 2009 begon de beroemde Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs aan zijn wereldwijde fotografie project Streets of the World waarvoor hij het straatleven in alle hoofdsteden ter wereld fotografeerde. Met zijn 195 straatfoto's die in net zoveel landen zijn genomen, wil Jeroen Swolfs een positief beeld geven van de wereld waarin we leven.

Zijn project Streets of the World is het resultaat van deze indrukwekkende reis. Het is een fotografieproject dat niet alleen indruk maakt door de omvang, maar ook door de intrigerende kijk en het oog voor mensen van de fotograaf

Jeroen Swolfs werd geboren in Den Haag. Hij groeide op in Wassenaar waar zijn leven als avonturier begon als 5-jarige, toen hij wegliep en probeerde Parijs te halen. Helaas kwam hij niet zo ver. Zijn reis eindigde dezelfde avond, toen de politie hem thuis afzette, waar zijn moeder op het punt stond een zenuwinzinking te krijgen door de plotselinge verdwijning van haar zoon. Zijn carrière als fotograaf begon vele jaren later, toen hij twijfelde over zijn rechtenstudie en besloot dat hij iets creatievers wilde doen. Hij begon als student aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Met een groeiende interesse voor de wereld om hem heen begon Jeroen Swolfs zijn carrière als fotojournalist, vooral gericht op politieke en sociale onderwerpen. Hij maakte onder meer fotoseries over teruggekeerde Servische vluchtelingen en over de Roma-gemeenschappen in Oost-Europa. Daarnaast werkte hij voor de Volkskrant.

Toch kwam de vraag: is dit het?

Na een avond drinken met vrienden sloeg Jeroen met zijn gezicht tegen het trottoir. Terwijl hij daar lag werd het idee voor Streets of the World geboren. Na drie jaar zoeken naar financiering, die hij uiteindelijk vond, duurde het nog eens zeven jaar voordat Jeroen Swolfs elke hoofdstad in de wereld fotografeerde. Maar daar eindigde dit gigantische project niet.

Jeroen besloot nog zeven jaar te reizen om de verhalen die hij verzamelde te delen en zijn foto's terug te brengen naar al deze landen. Deze nieuwe reis begon met een pop-up tentoonstelling in De Bijlmer, een expositie in de Carlsberg-fabriek in Kopenhagen en een enorm fotomuseum in Zaandam waar in 2 jaar tijd meer dan 25.000 bezoekers het project hebben beleefd. Daarna reisde Streets of the World naar Dubai en London waar de grootste foto expositie ter wereld werd neergezet van het hele project, maar liefst 1.8 kilometer lang. Streets of the World is tot 2023 te zien aan de Zuidas in Amsterdam.

Jeroen wil zijn unieke verhalen terugbrengen naar de mensen. Het dagelijkse is de grootste held van het project. Een absolute eye-opener die mensen die het project beleven dichter bij elkaar brengt.

Jeroen Swolfs is Canon Influencer, TEDx-spreker en in 2016 maakte National Geographic een documentaire over hem genaamd Streets of the World, die in verschillende landen werd uitgezonden.

Liever een foto van een ander land. Alle 195 landen zijn verkrijgbaar. Bekijk de hele collectie op https://www.streetsoftheworld.com/en. Mail of bel ons bij interesse.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.