Peter Kruit - Kornwerderzand 2
0 Reviews | Review toevoegen

Dutch Bunkers toont de bunkers waar het Nederlandse Leger strijd leverde met de Duitsers.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 399,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Limited Edition
Oplage 200 

Small  80 cm x 60 cm  Oplage: 100 
Medium   120 cm x 90 cm  Oplage:  60
Large  160 cm x 120 cm   Oplage:  40


Specificaties

Fotoprint  Fine art print op 5 mm acrylglas 
Afwerking  Achterzijde afgewerkt met zwart blockout vinyl
Ophanging   Aluminium U-profiel
Btw  21%
Garantie  Geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie 


De unieke serie Dutch Bunkers toont de nederlandse bunkers op of dichtbij de plekken waar het Nederlandse Leger strijd leverde met de Duitse invasiemacht.
De kazematten zijn ’s nachts vastgelegd bij de Grebbeberg, aan de grote rivieren en aan het Zuidfront van de Vesting Holland om het ontheemde gevoel van de mannen in die gevechtsposten te benadrukken.
Peter Kruit fotografeerde 13 typisch nederlandse bunkers in de volgende plaatsen: Cuijk, Mill, Dordrecht, Kornwerderzand, de Grebbenber, Gennep en Doesburg.

Biografie
Peter Kruit (‘s-Gravendeel, 1978) studeerde Militaire Geschiedenis en Europese Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn bul publiceerde Kruit zijn boek over de tactische gevechten van de Meidagen van 1940. De vernieuwende methodes gaven een uniek inzicht in die gevechten en maakten de hevigheid van het gevecht meetbaar. Van 2008 tot 2011 werkte Kruit als onderzoeker voor het Nederlandse Rode Kruis. Daar was hij medeverantwoordelijk was voor de eerste DNA identificatie van een Nederlandse vermiste uit de Tweede Wereldoorlog. Hierna werkte Kruit voor de NAVO en TNO. Momenteel werkt hij aan zijn tweede boek.

Zijn fascinatie en kennis van de meidagen van 1940 leidde tot een gedetailleerde kennis van de kazematten en de manschappen die het gevecht voerden.


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.