Jef Peeters - Blue Horizon
0 Reviews | Review toevoegen

' The Legendary Blue'. Volgens Sports Illustrated de laatste grote bokslocatie in de VS.

Verzendkosten

€ 0,00 

De levertijd is

7 werkdagen

€ 199,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Oplage
1/30 + 1 AP ( Artist Proof )

Classic  40 cm x 50 cm  Oplage: 1/12
Small  60 cm x 90 cm  Oplage: 1/6
Medium  90 cm x 135 cm  Oplage: 1/6
Large  120 cm x 180 cm  Oplage: 1/6


Specificaties

Fotoprint UV Print op 4mm Dibond
Ophanging Aluminium U-Profiel
Btw 21%
Fotovaklab Het Beeldgebouw
Garantie Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantie


Classic Framed

Fotoprint Exclusieve print op halfmat fotopapier
Afwerking  Zwarte houten lijst, witte passe partout, plexiglas
Ophanging  Stanshaak voor gemakkelijke bevestiging en strak aan de muur
Btw   21%
Garantie  Genummerd, geleverd met certificaat van echtheid, 10 jaar garantieThe Blue Horizon
The Blue Horizon werd oorspronkelijk in 1865 gebouwd als drie huizen met 4 verdiepingen om de nouveau riche in te huisvesten. In 1961 werd het gebouw overgekocht en genoemd naar het nummer "Beyond the Blue Horizon" uit de film “Monte Carlo”. Na een reeks verbouwingen vonden er vanaf 3 november 1961 reguliere bokshows plaats in “The Legendary Blue”.

Het groeide uit tot een historische bokslocatie met 1346 zitplaatsen. Het Ring-magazine verkoos het tot nummer één bokssalon ter wereld en Sports Illustrated noemde het de laatste grote bokslocatie in de VS. Er werden ook bokscènes opgenomen voor films als “Rocky V” en “Annapolis”.

De sluiting vond plaats in juni 2010 als gevolg van belastingproblemen. Sindsdien is haar toekomst onzeker. Zo zijn er plannen om alles te slopen voor een hotel-en-restaurantcomplex of een parkeergarage. Ondertussen ligt de boksring er verlaten maar in opmerkelijk goede staat bij, met vrijwel geen tekenen van enige inwendige schade of structurele problemen sinds de sluiting.

Biografie
Toen de leraren op school hem vroegen wat hij later wilde worden, werd het antwoord 'ontdekkingsreiziger' niet serieus genomen. Ze lachten, want alle landen en zeeën werden al een hele tijd geleden ontdekt. "Het lijkt erop dat je iets anders zult moeten zoeken", was hun advies.

Al tien jaar bewijst Jef Peeters, urban explorer, het tegenovergestelde. Reizend met een fascinatie voor indrukwekkende architectuur en vergane glorie, zoekt hij naar verlaten en vergeten plekken om te worden herontdekt. Door zijn bekoring voor het vergankelijke gaat hij steeds op zoek naar openbare locaties die vroeger druk bezocht werden, maar niet langer voor publiek toegankelijk zijn. De plaatsen die hij verkent zijn vaak hevig aangetast door de tand des tijds. En net daar, waar de menselijke bedrijvigheid tot stilstand is gekomen en overwoekerde natuur terug de bovenhand neemt, vindt hij een pure schoonheid terug. De sfeer, de ziel en de vergeten verhalen die er uitgeademd worden, probeert hij te vertalen naar sprekende beelden.
Na een periode van intense avonturen heeft hij een zeer unieke en gevarieerde fotocollectie verzameld, klaar om door jou ontdekt te worden. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.