Paul-de-Graaff
‘Als fotograaf heb ik een grote voorliefde voor zwart-wit. Dat brengt foto’s terug tot de essentie. Ik houd erg van no-nonsense, van eenvoud. Veel liever werk ik met daglicht dan met kunstmatig licht. Hoe eenvoudiger en puurder, hoe mooier ik het vind. Mijn doel? Emotie en licht vangen op een ontspannen manier.’
- Paul de Graaff -
 


Paul de Graaff

De Nederlandse fotograaf Paul de Graaff bracht zijn vroege dagen door in Den Haag. Op de kunstacademie ontwikkelde zijn toewijding aan fotografie zich en na een periode in Rotterdam verhuisde hij naar Schiedam, waar hij een prachtige studio heeft in de St Joris Doele, een monument dat dateert uit 1743.

Paul's stijl kan worden omschreven als persoonlijk en emotioneel. Of het nu in opdracht is of uit zijn eigen collectie, zijn werk is altijd uniek. 

Als fotograaf heeft Paul een grote voorliefde voor zwart-wit. Dat brengt foto’s terug tot de essentie. Hij houdt erg van no-nonsense, van eenvoud. Veel liever werkt hij met daglicht dan met kunstmatig licht. Hoe eenvoudiger en puurder, hoe mooier hij het vindt. Zowel in portretten als in fashion-shoots stelt hij de mens centraal.

Zijn doel? Emotie en licht vangen op een ontspannen manier.

Als aanvulling op fotografie voor geprinte media heeft Paul zich ook gespecialiseerd in bewegend beeld voor online-toepassingen. Daarnaast is hij actief als beeldend kunstenaar.

Paul publiceerde diverse boeken. Verzorgt de fotografie voor boeken van Herman den Blijker.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies